Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixéru. Rozmixujeme v hladkou hmotu.
Změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny, do které pak vmícháme i rozmixovanou rybu s cibulí. Dle chuti přidáme pár lžicek hořčice.
Vše ještě jednou řádně vyšleháme. Čím déle šleháme, tím je pěna světlejší a nadýchanější.
Dochucovat můžeme kromě hořčice i citronovou šťávou, česnekem nebo bylinkami.
Pěnu mažeme na chleby, chlebíčky, jednohubky, můžeme s ní plnit sýrové kornoutky... Zdobíme dle vlastní fantazie například čerstvou zeleninou, vajíčkem, kouskem rybího masa apod.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka