Zamíchejte cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechte 10 minut odstát. Přidejte mouku, sůl a olej, promíchejte a nechte opět 10 minut odstát. Těsto promíchejte, na pomoučeném stole rozválejte na plát silný 1 cm a sklenicí vytvořte kolečka.
Kolečka dejte na plech s pečicím papírem. Potřete rajským protlakem smíchaným s troškou soli a olivového oleje. Dozdobte tím, co máte rádi – salám, šunka, sýr, rajčata, papriky, žampiony atd., posypejte oreganem nebo kořením na pizzu a pečte.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari