Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu (popřípadě kůru). Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně při 170 stupních asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).
Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se těsto na špejli nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce vydechnout a hned vyklopíme.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka