Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu. Přidáme mrkev, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme dalších 10 minut.
Přilijeme vývar, přidáme zázvor a přivedeme k varu. Zakryjeme a vaříme asi 30–40 minut za občasného míchání, dokud mrkev nezměkne.
Polévku rozmixujeme dokrémova, vrátíme do vypláchnutého hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme creme fraiche a potom polévku znovu ohřejeme.
Do polévky vmícháme polovinu pažitky či klíčků. Zbytkem ozdobíme jednotlivé porce.
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu…
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu