pažitka
může být i sušená – dávám celý sáček na toto množství
tuk
muškátový oříšek
800
g
uzené maso
vařené, rozemlít
Postup přípravy receptu
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a pěkně je v něm rozmačkáme.
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních dozlatova.
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše – kolik rohlíků, tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete – dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i studená.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina