Potom prudce zchladit, oloupat, nahrubo nastrouhat. Přidat najemno nastrouhaný křen.
Nálev svařit, nalít na řepu, nechat zatáhnout a plnit do vypařených sklenic. Možno sterilizovat jako okurky, tj. 10 minut na 80°C, pak 5 minut v zavřeném hrnci, pak pomalu chladit.
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu