Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo – to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povaříme, necháme vychladnout.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.
Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček