posekané bylinky
dle chuti - bazalka, oregano, petrželka...
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a okapaného tuňáka. Za občasného promíchání necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Ke konci vmícháme posekané bylinky dle chuti (lze i sušené), osolíme, opepříme a odstavíme. Do horké směsi vmícháme na kousky pokrájenou mozzarellu a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvým pečivem, bruschettou, těstovinami, rýží, bramborem...
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory