Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby doplníme do 900 ml a dáme vařit společně s cukrem. Cukru dáváme podle kyselosti šťávy a naší chuti.
Ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, přilijeme do vroucí šťávy a dle návodu uvaříme. Do hotového pudinku vmícháme piškoty a vše nalijeme do misky vypláchlé studenou vodou nebo mírně potřenou olejem, abychom vychladlý dort mohli dobře vyklopit.
Skládání a vrstvení piškot nemá smysl, v ostružinovém želé vždy stoupají na povrch. Případně je můžeme během chladnutí, ještě promíchat.
Misku dáme do chladna alespoň na 12 hodin proležet, pak dort vyklopíme, nakrájíme, dozdobíme šlehačkou nebo smetanou, můžeme dozdobit i čerstvými ostružinami.
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot