Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka