Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme potravinářským provázkem.
Na jemné kostičky nakrájíme celer, mrkev a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji – nejprve celer a mrkev dozlatova, pak přidáme cibuli a nakonec česnek. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso, které vařečkou důkladně rozdělíme. Opepříme a osolíme.
Přidáme loupaná rajčata z plechovky a červené víno. Do hrnce vložíme pytlík s kořením.
Odklopené necháme vařit dvě hodiny. Občas omáčku zamícháme.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky