Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme dozlatova. Odebereme přebytečný olej. Osmahneme na cibuli mleté osolené maso spolu s kapií nakrájenou na kostičky, pepřem, uzenou paprikou, tymiánem, česnekem a grilovacím kořením. Po prosmažení přidáme rajčata, kečup a ještě smažíme dál, aby rajčata ztratila svoji typickou kyselost. Směs podlijeme vodou a vaříme doměkka asi 15 minut. Zahustíme vodou a hladkou moukou. Povaříme a dochutíme ostatními ingrediencemi (ocet, oregano, cukr). Nakonec přidáme smetanu a již nevaříme.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha