Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech upéct na 170 stupňů cca 30 minut. Po vychlazení propícháme piškot vidličkou, postříkáme rumem a natřeme 1 sklenicí brusinek. Necháme přes noc vsáknout. Potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme strouhanou čokoládou, na každý kousek dáme 1 lžičku brusinek, pařížskou šlehačku a necháme chvíli vychladit.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na 160–170 °C cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka