Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem, protože metličkou je to zdlouhavější), přidáme špetku soli. Mícháme, až vytvoříme hladké těsto.
Těsto necháme asi 15–30 minut odstát.
Připravíme si pánev – já doporučuji speciální palačinkovou, protože má kratší okraje a nemá přilnavý povrch. Pánvičku rozpálíme a nalijeme na ni lžičku oleje nebo necháme rozpustit kousíček másla.
Pak nalijeme na pánev těsto. Snažíme se, aby palačinka byla tenká. Časem si uděláte odhad, kolik těsta na pánev nalijete. Nyní palačinku smažíme na mírnějším ohni. Až budou její okraje zlatavé, palačinku můžeme otočit. Pokud se vám někde přichytla, můžete jí trochu pomoct špachtlí, ale opatrně, abyste nepoškrábali pánev. Nejlepší otáčení je házení. Poté palačinku smažíme i z druhé strany. A tak pokračujeme až do chvíle, kdy nám nezbyde těsto.
Palačinku servírujeme s nutellou a nadrobenými piškoty. Můžete použít nastrouhané jiné sušenky podle vaší chuti, ovoce (třeba banán) a klidně i šlehačku.
Nakonec palačinku zarolujeme nebo zamotáme tak, aby se nám to líbilo. Nejlepší je palačinky servírovat a jíst, když jsou ještě teplé.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu