Vajíčko řádně utřeme s cukrem, přidáme ořechy a mouku. Bude-li hmota lepit, přidáme ořechy. Neděláme rohlíčky moc velké, dost nabydou. Rohlíčky pečeme v mírné troubě (na 170 stupňů).
Krém:
Cukr a vejce třeme v páře do zhoustnutí. Potom ve studené vodě šleháme do zchladnutí. Utřeme 25 dkg másla s vanilkovým cukrem a kakaem, po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Rychle třeme. Rohlíčky s krémem dáme do mrazu (ztuhnout krém) a lžičkou pak poléváme čokoládou (mamča namáčí celé rohlíčky). Čokoláda nesmí být moc horká, aby nerozpouštěla krém.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem