Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z každé strany opečte na rozpáleném oleji na pánvi. Zezlátlé maso položte do pečicí mísy, na oleji osmažte cibuli. Přidejte papriku a česnek. Mezitím nakrájejte rajče. Okořeňte paprikou a drceným kmínem. Přidejte bujón, rajče, podlijte dvěma deci studené vody a přiveďte k varu. Hotovou směsí zalijte maso. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 80 až 90 minut. Šťávu nakonec můžete zahustit smetanou nebo bílým vínem.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort