Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na podobně velké kusy (spíše větší), cibuli na klínky, promícháme ve větším pekáčku či na plechu, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 1 až 1,5 hodiny při zhruba 170 stupních, občas promícháme.
Nepoužíváme horkovzdušnou troubu, ta by nám zeleninu vysušovala. Je lepší, když pustí šťávu.
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti…
více o Grilovaná zelenina na špízu
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka