Pečený bramborák se zelím a uzeným

3.57

hodnoceno: 14
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g hlávkové zelí Nebo kysané zelí
    • 2
      lžička kmín
    • 800
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

  • 1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste. Ochutnejte, popřípadě doslaďte.
  • 2 Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.
  • 3 Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta. Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C. Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem. Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.
Zařazení: Zdravě i chutně

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.