g
vepřové maso
nakrájené na proužky nebo medailonky
sezamová semínka
lehce opražená
1
ks
červená cibule
olej
300
g
rýže basmati
Marináda
2
stroužek
česnek
prolisovaný
1
ks
červená chilli paprička
zázvor
5 cm – oloupaný, nastrouhaný
4
lžíce
omáčka hoisin
3
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5–7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček