Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Ušlehejte sníh z bílků a citronové šťávy. Zašlehejte do něj po částech pískový cukr, vmíchejte do něj opatrně žloutky a moučnou směs.
Plech vyložte papírem na pečení, posypte ho lehce moukou. Lžící na něj dělejte z těsta malé hromádky, lehce je „zplacaťte“, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 10– 15 minut.
Vychladlé lívance potřete hustou zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou a posypte lesními plody (maliny, ostružiny, jahody, borůvky). Pokud by vám koupené lesní ovoce přišlo moc drahé, nahraďte ho dobře okapaným kompotovaným.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)