Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.
Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynout.
Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečicí papír na plech. Necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6–7 rozpeků. Poté rozpeky potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny