Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme máslem nebo olejem. Na dno vložíme opečené vychladlé kuřecí řízky, na to dáme nakrájenou anglickou slaninu, podélně rozpůlený hermelín (nejlépe rozkrojenou stranou nahoru), nakrájenou cibule. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a poprášíme sladkou paprikou. Dáme do vyhřáté trouby a chvíli zapečeme.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku