Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory.
Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji.
Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a osolíme. V ruce utvoříme placičky, které dáváme na pečicí papír nebo pečicí podložku a upečeme v troubě. Během pečení jednou obrátíme.
Pečení trvá cca 30 minut. Placičky můžeme také osmažit jako bramboráky na pánvi v tuku.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát