Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně víckrát) – nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu