Ingredience na zálivku dáme do skleničky od přesnídávky, zavřeme a pořádně protřepeme, dokud se chuti navzájem nepropojí. Podle chuti můžeme ještě dochutit nebo trochu naředit vodou.
Rukolu a hrušky omyjeme. Rukolu rozprostřeme na talíře, hrušky nakrájíme podélně na osminky a položíme je na rukolu. Posypeme ořechy, polijeme pár lžičkami zálivky (1–2 polévkové lžíce na porci) a nakonec navrch dáme hoblinky parmazánu.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé