Do hrnce dáme olej, cibuli a do zlatova zpěníme. Přidáme mleté maso a pod pokličkou dusíme. Přidáme pepř, papriku a oregano. Příležitostně podléváme vroucí vodou tak, aby se maso nepřipálilo. Vaříme, dokud není maso naprosto měkké. Zalijeme kečupem a osolíme. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme moukou rozmíchanou ve vlažné vodě. Povaříme ještě asi 5 minut a omáčka je hotová. Podáváme se špagetami. Doporučuji navrch nastrouhat tvrdý sýr.
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem