Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to položíme 1/3 plátku sýra, 1/4 vajíčka a stočíme do ruličky. Salámové závitky klademe na sekanou v pekáčku a nakonec je přikryjeme druhou polovinou syrové hmoty. Pekáček přikryjeme, vložíme do studené trouby a pečeme dozlatova. Během pečení nepodléváme.
Pokrm je šťavnatý a dost sytý.
Poznámka: můžeme použít i mraženou drůbeží sekanou, nebo si ochutit jakékoliv mleté maso.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku