Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme kostičky gothaje. Po chvíli opékání přidáme houby a zeleninu, osolíme. Můžeme přidat koření dle chuti. Opékáme do zvláčnění zeleniny, ne do úplného změknutí.
Směs necháme vychladnout a rozválíme si listové těsto, jako na závin. Placky (2 ks) potřeme silnější vrstvou kečupu a naplníme směsí, zavineme, namažeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme do zezlátnutí šišek při teplotě cca 170 °C.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka