ks
špenátový protlak
mže být i listový, nebo špenátové koule
Těsto
1
lžička
sůl
500
g
hladká mouka
2
ks
vejce
500
ml
mléko
Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka
Smažení
rostlinný olej
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, které se připravuje z hladké mouky, mléka, soli a vajec. Když máme hotové těsto, připravíme si špenát (v hrnci ho rozehřejeme a dochutíme), plátky šunky a nastrouháme si na hrubém struhadle sýr.
Na pánvi si rozehřejeme olej a usmažíme si palačinky.
Když máme palačinky hotové, naplníme je špenátem, šunkou a strouhaným sýrem. Poté obalíme v trojobale, který máme připravený z hladké mouky, vajec a strouhanky. Znovu pak palačinky smažíme dozlatova na pánvi.
Fantazii se meze nekladou, palačinky můžete plnit opravdu vším, co máte rádi (zelí, uzené atd.).
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici