Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.
Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků. Každý rozválíme na placičku a naplníme.
Zabalíme, potřeme máslem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme je ve směsi máku s moučkovým cukrem.
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort