Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.
Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, v pořadí vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.
Mezitím si připravte horké višně. Mražené višně s cukrem dejte do kastrůlku na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.
Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje rozpáleného na 200 stupňů a osmažte, až budou mít světle hnědou barvu. Servírujte ihned s horkými višněmi.
Použijte klidně i jinou zmrzlinu než vanilkovou, důležité ale je, aby byla kvalitní a ze smetany – ne z mléka nebo vody, ta by se při smažení rozpustila.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený