Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme česnek a až začne vonět, přidáme osolený listový špenát (rozmražený). Necháme špenát pořádně prohřát, zalijeme 1/2 smetany na vaření a pomalu vaříme, dokud smetana nezačne houstnout na větším plamenu (cca 3 minuty).
Na druhé pánvi (nebo v menším rendlíku) rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme šunku (lze použít i kuřecí maso na nudličky) a přidáme kukuřici. Opepříme, osolíme a přidáme koření na pečené kuře. Když kukuřice trochu změkne, zalijeme zbytkem smetany a opět necháme zhoustnout.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany