plechovka
masová konzerva
nebo mleté maso nebo měkký salám
1
plechovka
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji. Přidejte nakrájený salám nebo mleté maso (či maso z vepřové konzervy). Dokořeňte. Za stálého míchání přidejte rajský protlak a nakonec zalijte kečupem. Je-li omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Přiveďte k varu a podle potřeby dochuťte kořením a solí.
Uvařené a scezené špagety dejte na talíř a zalijte omáčkou. Nakonec vše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany