Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vyválíme placku o průměru zhruba 26 cm a prsty ji vmačkáme do formy s pečicím papírem. Propícháme a zatížíme fazolemi. Pečeme asi tak 10 minut. Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. Zatím na oleji opečeme česnek, cibuli a plátky slaniny. Vmícháme sýr, vejce, smetanu a špenát. Dále pak už jen dochutíme. Směs vlijeme na základ a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších 35–40 minut.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát