Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvoříme dva záviny. Rozválíme válečkem na tenký plát, přeneseme na pomoučenou utěrku a ještě hřbetem ruky těsto vytahujeme, aby bylo tenké a průsvitné.
Posypeme lehce strouhankou, pak na to jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici a stočíme pomocí utěrky.
Potřeme máslem a pečeme na 200°C asi 20 minut. Hotový opět potřeme máslem a poté pocukrujeme.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem