Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10 minut.
Směs promícháme a postupně přidáváme zbytek hladké mouky, špetku soli, polohrubou mouku, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud nevznikne těsto, které necháme ještě tak 30 minut odležet.
Umyjeme a vypeckujeme švestky. Připravíme si cukr, skořici, čokoládu na vaření rozlámeme na kostičky – i ty můžeme ještě rozlomit (do menších švestek). Na vál či stůl nasypeme hladkou mouku, aby se nám těsto nelepilo (zacházíme s ní opatrně, abychom mohli spojit těsto).
Těsto na mouce rozválíme a vytvoříme čtverce (nemusí být nijak pravidelné) o velikosti dlaně. Na každý čtverec položíme švestku, do ní dáme kousek čokolády na vaření, posypeme jí asi lžící cukru a špetkou skořice. Zabalíme a pokládeme na plech vymazaný tukem těsně vedle sebe. Nakonec každou buchtu pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem (nemusí být).
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari