Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou vodou, duste do změknutí zeleniny.
Pak vyberte koření, zeleninu rozmixujte, přilijte smetanu nebo šlehačku trochu zahuštěnou moukou. Dobře povařte, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
Jestli chcete i maso, tak ho opečte zprudka na pánvi, vložte do zeleninového základu a pečte v troubě, nebo duste na plotně do změknutí masa.
Pak udělejte hrníčkové knedlíky (jednoduché pro začínající hospodyňky) a pozvěte drahého k nedělnímu obědu.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka