Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme stranu bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečicím papírem a necháme chvíli nakynout.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové