lžíce
mandle
sekané nebo mleté, můžeme přidat i ořechy
ovoce
Postup přípravy receptu
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky – mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musíme nejprve nechat okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku. Pečeme do zezlátnutí.
Na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami