g
anglická slanina
nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
2
lžíce
zakysaná smetana
2
l
bílé víno - suché
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept odlehčit, můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině. Zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
Nakonec směs přendáme do zapékací misky a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
Na originální Tartiflette Francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem.
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari