Ingredience do spodního těsta smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, který rozválíme na vymazaný plech. Babička dává pečicí papír, ale já s ním neumím, tak mažu a vysypávám krupicí. Tuto vrstvu potřeme náplní – vyšleháme tvaroh s cukrem, žloutkem, přidáme rum a citronovou kůru podle chuti. Ingredience do vrchního těsta vyšleháme všechny pěkně dohromady, není žádný speciální postup – zkrátka aby bylo řídké a dalo se pěkně nalít na náplň. Pečeme tak půl hodiny na 180 °C v elektrické troubě.
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč