Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme dohladka. Přidáme Heru, nejlépe trochu rozměklou a pokrájenou na kousky a opět třeme do hladka. Poté přidáme tvaroh a pořádně rozmícháme. Do vzniklé hmoty vsypeme mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přimícháme k těstu.
Obalem od Hery případně odděleným kouskem vymažeme formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto a dáme péct. Pečeme, dokud bábovka není zvrchu nahnědlá. Že je upečená poznáme, když do ní píchneme špejlí.
Dá se udělat i jako mramorovaná a to tak, že polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a teprve poté dolijeme do formy.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček