Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190 °C. Maslo našľaháme s cukrom do peny, všľaháme vajce a likér. Potom postupne vmiešame múku a mandle.
Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžicou na ne nanesieme kopčeky mandľového cesta s 3 cm rozostupmi. Pečieme v rúre 8 min. a potom necháme sušienky vychladnúť.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Povrch prekryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila šupka a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do prešľahaného vychladnutého pudingu.
Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Do misy postupne vrstvíme sušienky, jahody a krém, dokiaľ ju celú nezaplníme. Pohár necháme vychladnúť a pred podávaním ozdobíme ešte jahodami a mätovými lístkami a poprášime múčkovým cukrom.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě…
více o Přepychový kalorický orgasmus
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky