Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva, špetku soli a rozinky. Dobře propracujeme na hladké těsto.
Těsto rozdělíme na tři díly, na válu z každého vyválíme pramen dlouhý asi 40 cm. Prameny stočíme do copánků a na plechu vyloženém pečicím papírem zatočíme do věnce.
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 45 minut.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny