Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5–7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.
Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu a poté také sirup. Všechno dobře promícháme.
Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme.
Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný.
Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem