Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme. Opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinu nasekáme. Vydlabaná rajčata osolíme a naplníme připravenou náplní.
Náplň: Rozšleháme celá vejce, přidáme vegetu, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, trošku oleje a rozšleháme. Naplníme směsí rajčata. Dužinu a vršky rajčat podusíme na oleji a až budou měkké, tak přidáme plněná rajčata. Poskládáme je pěkně vedle sebe, aby se náplň nevylila. Posypeme na kolečka nakrájeným pórem, nebo cibulkou a dáme přikryté dusit asi na 10–15 minut (lze i v mikrovlnce). Na poloměkká rajčata položíme na plátky nakrájenou mozzarellu a ogrilujeme, až bude povrch krásně zbarvený.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort