Všechny suroviny smícháme a na vále vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky – tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet.
Druhý den pečeme na pečicím papíru ve středně vyhřáté troubě téměř do zlatova. Cukroví vám náááádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajímavé zpestření!
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu