V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Dosolíme a okořeníme.
Brambory rozšťouchneme šťouchadlem. Polévku zavaříme drobením, které si připravíme takto: rozklepneme vejce, osolíme a zapracujeme hrubou mouku tak, aby bylo těsto dostatečně tvrdé a mohli jsme ho do polévky nastrouhat na hrubém struhadle.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka