Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi...
více o Vídeňská roštěná s křupavou cibulkou
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek,...
více o Grilovaná polenta
Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky)...
více o Ovocné chutney
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce...
více o Cibulačka z Provence
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte...
více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají se šípkovou nebo se...
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený...
více o Hořčičná omáčka
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků....
více o Mokrý dort
Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat...
více o Divočák po myslivecku
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté jej dejte na velký...
více o Vepřové koleno na tymiánu
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích,...
více o Vinařské kotlety
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut)....
více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,...
více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého...
více o Boloňská omáčka
Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme...
více o Boloňské těstoviny