Hospodský vepřový guláš
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.... více o Hospodský vepřový guláš
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.... více o Hospodský vepřový guláš
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na... více o Babiččiny papriky v rajské
Cuketu zbavíme slupky, podélně rozkrojíme a vydlabeme semínka. Posolíme, lehce popepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli necháme... více o Zapečená plněná cuketa
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. Naplníme nakrájeným uzeným bůčkem a... více o Bůček dva v jednom
Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a... více o Špagety s česnekem a feferonkou
Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahneme ve... více o Provensálské ratatouille
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně... více o Adamovy kuličky (sekaná)
V hrnci osmahneme na oleji cubulku a potom mouku. Uvaříme čočku s kořením v tlakovém hrnci (15 minut), přidáme zeleninu a sůl a dál povaříme... více o Čočková polévka
Nakrájejte a připravte si všechny ingredience. Vymažte si mísu olejem a skládejte na sebe rovnoměrně všechny ingredience. Každou vrstvu... více o Krkovice na šlehačce
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme... více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně... více o Domácí pizza podle Míši
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme.... více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně... více o Vepřová játra obalovaná
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše... více o Coq au vin se žampiony
- kotlety naklepeme - smícháme vejce, solamyl, kečup, česnek, majoránku, pepř a kari - kotlety do směsi namočíme necháme uležet 24 hodin -... více o Kotlety po čínsku
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota příliš hustá,... více o Balkánské řezy
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek,... více o Manželovo divoké kuře
Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno... více o Cannelloni se špenátem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou... více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu... více o Sedlácký guláš
Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem, zasypeme bazalkou,... více o Pečená krkovice v česnekové krustě
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme... více o Cuketa na kari
Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a... více o Salát Caesar
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je... více o Bylinková bageta
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. Česnek utřete a promíchejte s olivovým olejem. Na každý talíř... více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu... více o Zapékané mexické brambory
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je... více o Dědovy pikantní brambůrky
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme... více o Hrachová polévka
Cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, promícháme s kořením a vše zpěníme na másle. Po vychladnutí smícháme s jogurty a... více o Jogurtová omáčka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky... více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,... více o Raz dva rizoto jednodušší
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru... více o Guláš bez míchání
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s práškem do pečiva,... více o Párty motanice s olivami
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit... více o Brokolicová polévka s brambory
Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá. Na brambory vyklepneme... více o Bramborovo-cibulový (pórkový) koláč
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého... více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky... více o Česnekové špagety
Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny.... více o Pečená vepřová kolena na jablkách a medu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso, kari, česnek a oregáno.... více o Kuřecí kousky s hořčicí
Kuřecí prsíčka a papriku nakrájíme na malé kostičky. Česnek a zázvor jemně nasekáme. Chilli papričku nakrájíme na tenké proužky. Smícháme... více o Kuřecí špízy
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme. Kuřecí stehýnka... více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do... více o Papriky plněné pikantní pastou
Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být). Směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme je do alobalu. Necháme alespoň 1 hodinu odležet.... více o Grilovaný hermelín
Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do... více o Křidýlka od číňana
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu rozšleháme tak, aby... více o Hermelínová mozaika
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a... více o Nakládaný bůček pivního experta
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým... více o Zbojnické kolínko
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové... více o Asijské kuře
Vše smícháme a v marinádě naložíme kuřecí křidélka, případně jiné maso.... více o Medovo-griotková marináda
Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno,... více o Kejpíkovy lasagne
Žádné recepty nebyly nalezeny